Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naše země   v z k v é t á !!   Za poslední desetiletí vzrost HDP o polovinu!   R e á l n é   mzdy vrostly na 152 % úrovně roku 1991!  Přestaly kyselé deště či vypouštění nečištěných splašků velkoměst a příroda se za čtvrstoletí téměř vzpamatovala!  Nestojí bezpečnostní lešení u každého třetího domu! Přibyly byty pro téměř milión obyvatel (a teprve poté byla jakž-takž sanována poptávka po bydlení)!  Nestojíme fronty na to, co právě "přišlo". Nejvýš stojíme s plnými košíky u pokladen.

   To nevíte?

1 0
možnosti

pesimisto, podívejte se kolem sebe, já vidím mnohem pěknější a bohatší zemi než tu byla do roku 89

0 0
možnosti

Bohatší nevím - při tom zadlužení státu, ale pěknější je určitě. ;-)

0 0
možnosti

víte co zítra je čtvrtek zajděte k supermarketům a uvidíte útok chudáků na pokladny, je to ve čtvrtek myslím,  ne?

0 0
možnosti

No jo, bohatí nemusí vyhledávat slevy. A ten nával ukazuje, že je tady hodně chudých.

0 0
možnosti

Podstatné snad je, že mají co jíst. A ve velkém.

0 0
možnosti

A ty, kteří nemají ani na ty slevy u pokladen neuvidíte. Pro ty se dělá charita - viz odkaz na video u mého prvního příspěvku. A pokud vám 10% připadá málo, tak mně zas příliš mnoho.

0 0
možnosti

No, proti pasivům (zadlužení) stojí aktiva - 400 tisíc bytů, opravené domy, zrenovované fabriky, opět zelené lesy, ...

0 0
možnosti

1/ Pod hranicí chudoby bylo na konci roku 2013 9,6 % osob, tedy cca milión. Počet těchto osob v současnosti   k l e s á !

2/ Novinky píšou novináři. Hodnocení jejich kvality (novinářů) je to jediné, v čem se Zemanem souhlasím (byť bych formuloval slušněji).

  Chudoba tak, jak je definována ve státech EU je chudobou   r e l a t i v n í .  Je zde příjem jednotlivce (nepleťte si se mzdou) porovnáván s příjmem člověka, který je se svým příjmem přesně uprostřed sledovaného souboru.

   Jinými slovy: Pokud by všechny příjmy - každý z nich - vzrostly pětkrát (aniž by se zvedly výdaje), bude v ČR opět jeden milión chudých. Ačkoliv příjem nejchudších z nich bude cca 25 tisíc!   To je statistika.  A chce to jí buď rozumět, nebo se o ni nestarat (platí pro novináře i pro "prostý lid").

   Ještě jednou jinými slovy:  Pokud by se dělalo porovnání pro celou východní Evropu, byla by hranice chudoby podstatně nižší - a bylo by chudých míň.

    Pokud bychom se srovnávaly s celým EU, byla by nejspíš hranice o něco výš a "chudých" by bylo jen 850 tisíc.  Ačkoliv by se na příjmech nic nezměnilo.

   Závěr: Nejsem ani optimista, ani pesimista. Jen rozumím (nebo se o to alespoň snažím) číslům, udávaným ČSÚ.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 915x
Člověk, který chce žít nejlépe jak umí.

Seznam rubrik